Yin Tongyue

Директор на Chery Automobile Co.,Ltd.

Од своето основање, Chery секогаш се придржуваше до стратегијата базирана на технологија како корпоративна визија, создавајќи бренд на возила кои се конкурентни и влијателни на светскиот пазар.

Потпирајќи се на континуираниот стремеж кон технолошките иновации, Chery стана првата кинеска компанија за патнички автомобили која ја усоврши основната технологија на моторот, менувачот, шасијата, платформата и новата енергија и е исто така првата кинеска компанија која извезува возила, делови за CKD, технологија и опрема за производство на мотори за странски пазари.

Chery отсекогаш била фокусирана компанија за развојот на домашниот и на странските пазари. Chery континуирано ја продлабочува својата глобализација преку имплементација на стратегија за производи, стратегија за локализација и стратегија за таленти. По повеќе од 20 години развој, продажната и сервисна мрежа на Chery покрива повеќе од 80 земји и региони и ја освојува довербата на 9,5 милиони клиенти ширум светот.

Глобалниот автомобилски пазар влегува во нова ера на електрификација, поврзување, интелигенција и споделување, што ќе доведе до големи промени во овој век. Во 2018 година, Chery официјално го лансираше интелигентниот бренд CHERY LION, кој ја означува сеопфатната трансформација кон интелектуализацијата и се обврзува да им обезбеди на клиентите ширум светот паметен и меѓусебно поврзан животен стил во новата ера.

Во меѓувреме, Chery спроведе серија активности за социјален придонес поврзани со еколошки развој, заштита на животната средина, социјална заштита, развој на таленти и други полиња на глобалниот пазар. Се надеваме дека нашите напори ќе придонесат за општеството и ќе имаат добро влијание.

Chery секогаш ќе следи стратегија заснована на технологија, искуствата на клиентите секогаш ќе бидат наш главен приоритет, а ние ќе обезбедуваме подобри производи и услуги за потрошувачите ширум светот преку континуирани иновации и интеграција на ресурсите.

Scroll to Top