Преглед

Chery Automobile Co., Ltd. е основана во 1997 година. Глобален автомобилски бренд со главно седиште во Народна Република Кина.

Play Video

НЕЗАВИСНА ИНОВАЦИЈА

Во изминатите 20 години, Chery секогаш инсистираше на независни иновации и има основано центри за истражување и развој во Народна Република Кина, Германија, САД и Бразил. Исто така, формираше глобален тим за истражување и развој на автомобилската индустрија со повеќе од 5.500 вработени, постепено градејќи холистички систем за истражување и развој на производи. На овој начин, Chery успешно создаде брендови како Arrizo, Tiggo со глобална кумулативна продажба со повеќе од 10 милиони единици.

години независни иновации
0 +
продажни места надвор од Кина ширум светот
0 +
земји/региони во кои се извезува
0 +
сопственици на Chery ширум светот
0 м+
таленти за истражување и развој
0 +

ГЛОБАЛНО ПАРТНЕРСТВО

Chery од своето основање спроведува стратегија за глобализација и стана првата автомобилска компанија во Народна Република Кина која извезува возила, делови за CKD, мотори, технологија на производство и опрема на глобалниот пазар.

Во 2012 година, Chery и Jaguar Land Rover Motors заеднички инвестираа во основањето на Chery Jaguar Land Rover Motors Co., Ltd., првото кинеско-британско заедничко вложување во висококвалитетната автомобилска индустрија во Кина.

Chery не само што е богат со традиционални основни технологии во автомобилската индустрија, туку и го забрзува освојувањето на ерата на паметни возила. Chery соработува со водечки компании за паметна технологија, како што се Horizon Robotics, Huawei, iFly Tek, Alibaba итн.

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ИДНИНАТА

Во иднина, автомобилскиот пазар ќе влезе во ерата на електрификација, поврзување, интелигенција и споделување. Системот Chery Lion го зазема своето глобално место. Најновиот систем Chery Lion 2.0 е имплементиран во моделите Tiggo 8, поддржувајќи функции како што се гласовна контрола, препознавање на лица, AR навигација, интернет услуга и паметен дом. Chery успешно ја разви и првата и втората генерација на производи за возење без екипаж и планира да достигне високо автономно возење L4 во 2025 година.

Врз основа на информатичката технологија, Chery ќе интегрира паметен транспорт, паметно производство, IOT и блокчејн, кои ќе бидат посветени на обезбедување на паметен меѓусебно поврзан животен стил за глобалните потрошувачи во новата ера.

Scroll to Top